Prijs

tot

Maximale levertijd

Aansluitmateriaal voor radiatoren

In ons assortiment van aansluitmateriaal vindt je radiatorkranen, ventielen, aansluitsets, onderblokken, koppelingen en knelsets die in de meeste situaties gebruikt kunnen worden om een radiator aan te sluiten.

...

Lees meer informatie en advies over Aansluitmateriaal

542 Artikelen
Filters

Advies over Aansluitmateriaal

Al jaren hebben we goede ervaringen met het merk Heimeier. Daarom voert dit merk in ons assortiment aansluitmateriaal de boventoon. Een merk wat zeer bekend is binnen de installatiebranche en een naam welke staat voor kwaliteit tegen een scherpe prijs, Heimeier

Zij-aansluiting: 

Een radiator is op diverse manieren aan te sluiten, standaard d.m.v. de vier zij-aansluitingen. Hier worden meestal een radiatorkraan/ thermostaatkraan en een voetventiel gebruikt, in de meeste situaties kun je de radiator aansluiten met een rechte of haakse variant. 

Onderaansluiting: 

Dan zijn er ook radiatoren welke onderaansluitingen hebben. Deze worden aangesloten d.m.v. een H-blok, deze is ook weer verkrijgbaar in een rechte uitvoering (te gebruiken wanneer de leidingen uit de vloer recht de radiator ingaan) of een haakse uitvoering (te gebruiken als de leidingen uit de muur komen en haaks de radiator ingaan). Vergeet niet de juiste knelsetjes bij te bestellen. 

Het is belangrijk om voor het aansluiten van een radiator de juiste aansluitmaterialen te kiezen. Heb je een haakse of rechte kraan nodig? En welk voetventiel past er op de radiator die je gaat bestellen?

Om het eenvoudig te houden geven we bij elke radiator aan welke bijpassende koppel- en aansluitmateriaal je mee kunt bestellen deze zijn door ons samengesteld in een aansluitset. Je controleert welke situatie van toepassing is en bestelt de bijbehorende aansluitset. Tot slot selecteer je welke knelset je nodig hebt (afhankelijk van de leidingdiameter die je gebruikt). Mocht je een koppeling nodig hebben die niet op de website staat neem dan contact met ons op, wellicht kunnen we deze alsnog leveren. 

Bij sommige merken radiatoren moeten ook de ophangbeugels los mee besteld worden, in dat geval worden deze ook getoond als mee te bestellen artikel.

Vergelijken 2
Filter Filters
Productenvergelijker 0
Openen