Prijs

tot

Niva Ventilo Convector

Vasco heeft een nieuw model radiator op de markt gebracht. Namelijk de Niva Ventilo convector. Een ideale radiator. En met de opkomst van de warmtepomp is deze radiator ook een hele goede keus. Want in combinatie met een warmtepomp kan de Niva Ventilo niet alleen energiezuinig verwarmen, maar ook koelen! Ideaal, helemaal met zo’n hete zomer als dit jaar is het niet verkeerd om wat koele lucht je slaapkamer in te laten stromen.

...

Lees meer informatie en advies over Vasco Niva Ventilo

Advies over Vasco Niva Ventilo

Warme en koele lucht uit 1 radiator

Een ruimte in je huis is waar je zowel behoefte hebt aan verwarming als verkoeling is de slaapkamer. Dit is dan ook de perfecte plek voor een Vasco Niva convector. Want met deze radiator koel je de ruimte gemakkelijk en in korte tijd van 28 °C naar 24 °C. Of je verwarm de ruimte snel van 18 °C naar 22 °C. Maar hoe werkt dat nou precies?

De werking van de Niva in een notendop

De Niva ventilo-convector zorgt voor warme lucht wanneer deze is aangesloten op een verwarmingsketel. Sluit je de convector aan op de warmtepomp, dan heb je ook de mogelijkheid om te koelen. Om te koelen heeft de Niva convector namelijk warm én koud water nodig.

De Niva ventilo-convector is voorzien van een vooruitstrevende modulerende regeling. Waar je bij de klassieke modellen vaak 3 standen hebt, worden de standen bij de Vasco Niva op en slimme manier aangepast. Bovendien is de radiator stil! Een heel fijn voordeel, helemaal op de slaapkamer. Het geluid is met een geluidswaarde van minder dan 19 dBa op een meter afstand amper te horen. Dit is alleen op de momenten dat de convector daadwerkelijk draait. Zodra de gewenste temperatuur bereikt is, neemt het toerental en dus ook het geluidsniveau af. Dit is uiteraard nog stiller én energiezuiniger.

De convector is een warmtewisselaar met lamellen waarbij een geïntegreerde ventilator warme of koele lucht de ruimte in blaast. Bij het koelproces worden er watertemperaturen gebruikt van 7 °C. tot 12 °C.  Aan de onderkant van de Niva ventilo-convector wordt de lucht aangezogen. Vervolgens wordt de warme of koele lucht via de ventilator door de warmtewisselaar gestuurd. De warme lucht (in de winter) of de koele lucht (in de zomer) wordt tenslotte aan de bovenkant van de convector weer de ruimte ingestuurd.

Is de gevraagde temperatuur in de ruimte bijna bereikt, dan draait de ventilator automatisch op een andere niveau verder. Dit gebeurd geruisloos, dus je hebt het waarschijnlijk niet eens in de gaten. Op warme dagen zorgt hij voor koele lucht en op koude dagen verwarmt hij de ruimte tot een comfortabele temperatuur. Precies wat jij wilt!

Daarnaast is de ventilo-convector voorzien van een filter die stofdeeltjes tegenhoudt. Zo blijven de ventilatoren stofvrij en wordt de warmtewisselaar beschermt tegen vervuiling. Daarnaast heeft de Niva convector ook de optie om de ruimte te ontvochtigen. Dit zorgt voor een hoger comfort, met name in de zomerperiode. Het condenswater wat hierbij vrij komt wordt afgevoerd via het vuilwaterafvoersysteem.

Een alternatief voor vloerverwarming

De Niva ventilo-convector wordt aangesloten op een verwarmingsketel of een warmtepomp. Als de warmtepomp ook de optie heeft om te koelen, kan dit koude water ook gebruikt worden om koele lucht te verspreiden met de Niva ventil0.

Wanneer je de Niva ventilo-convector aansluit op een warmtepomp, is deze convector een heel goed alternatief voor vloerverwarming op de slaapkamer. Echter, wanneer je de warmtepomp combineert met vloerverwarming is het effect en de capaciteit beperkt. Het duurt dan langer voordat de kamer op temperatuur is. Een warmtepomp met de Niva convector geeft de ruimte in enkele tientallen minuten op de temperatuur die jij wenst.

Design aan de muur

Naast de fantastische werking van deze convector, is er ook gedacht aan de uitstraling. Want het uiterst dunne apparaat is een heus stukje design aan de muur. De dunne, strakke voorplaat vormt in combinatie met het achterliggende gedeelte zorgt voor een zwevend effect op de muur.

Ongeacht het interieur weet de Niva ventilo daar naadloos op aan te sluiten. Bovendien is het frontpaneel overschilderbaar! Een fijn voordeel. Want op deze manier kan je de convector iedere gewenste kleur geven om hem helemaal bij je interieur te laten aansluiten.

Energiebesparende werking

Door de snelle reactietijd van de convector, regel je in korte tijd de temperatuur in bijvoorbeeld de slaapkamer. Omdat de ventilo-convectoren op lage verwarmingstemperaturen en hoge koelwatertemperaturen werken, bespaar je veel energie ten opzichte van een traditionele verwarming. Bovendien zijn de Niva ventilo convectoren voorzien van gelijkstroommoteren. Dit zorgt voor een nog lager verbruik.

''Gebruik je de koelfunctie?
Zorg dan dat leidingen geïsoleerd zijn.
Zo bespaar je energie én zo voorkom je condensvorming. ''

Snel geïnstalleerd en makkelijk in gebruik

Aan alles is gedacht bij deze convector. Ook de installatie is snel gedaan! Alle onderdelen zijn voorgemonteerd en je hebt hem snel aangesloten. Bovendien zijn alle aansluitingen netjes verstopt achter het apparaat. Zo blijft er een strakke convector over. Het touch display is geïntegreerd. Er hoeft dus niet ergens anders in de ruimte een apart bedieningspaneel bevestigt te worden.

Maak kennis met de hele Niva serie

Afhankelijk van de vorm en grootte van de ruimte, heeft Vasco de Niva-serie in een verticaal en horizontaal model uitgebracht. De Niva-convector is alleen in een horizontaal model verkrijgbaar. Maar dankzij de andere producten uit de Vasco Niva-serie zorg je er voor dat alles naadloos bij elkaar past!

 

Vergelijken 2
Filter Filters
Productenvergelijker 0
Openen