5052 klanten beoordelen ons met een 9.1

Gratis bezorging vanaf 50,-

30 dagen bedenktijd

  Je winkelwagen is leeg

  Radiatoren voor in de slaapkamer

  Inge

  Geschreven door: Inge

  24 October 2018

  Radiatoren voor in de slaapkamer
  Reacties

  Gemiddeld slaap je één derde van je leven. Slapen is dan ook erg belangrijk voor je. Om ervoor te zorgen dat je goed slaapt is het van belang dat de slaapkamer niet te warm of te koud is. Een te koude kamer zorgt ervoor dat je vaak onnodig wakker wordt, terwijl een te warme kamer er juist voor zorgt dat je gaat zweten en de kans op nachtmerries vergroot. Maar wat houdt de juiste temperatuur precies in? Wat kun je verder nog doen om de slaapkamer op de juiste temperatuur te houden?

  Waarom is een goede nachtrust belangrijk?

  Een goede nachtrust is de basis van een gezond en fit leven. Het is zelfs wetenschappelijk bewezen dat wanneer je op langere termijn een verstoord nachtritme hebt, je over een slechtere gezondheid beschikt en je levensverwachting omlaag gaat. Als je slaapt verwerken je hersenen de dag en je lichaam rust uit. Slapen geeft je lichaam tijd om huid- en haarcellen te vernieuwen. Minder slaap zorgt dan ook voor meer rimpels! (Sommigen hebben niet voor niets een schoonheidsslaapje ;). Een goed slaapritme met voldoende slaap heeft zelfs meer invloed op je levensverwachting dan bijvoorbeeld gezond eten, voldoende sporten en erfelijkheid!

  radiator in slaapkamer

  Het effect van de omgevingstemperatuur op jouw slaappatroon

  Wanneer je gaat slapen zakt de temperatuur van je lichaam. Doordat jouw temperatuur zakt worden er allerlei hormonen door je lichaam gepompt, waaronder het anti-verouderingshormoon! Jouw lichaam kan in principe de temperatuur gelijk houden als het slaapt, zolang de omgevingstemperatuur niet teveel afwijkt. Een te warme kamer kan ervoor zorgen dat jouw licha

  am constant probeert af te koelen, waardoor het slapen niet goed lukt. We weten hoe belangrijk slaap is voor je lichaam en geest, maar toch hanteren veel huishoudens niet de juiste temperatuur op de slaa

  Slapen in een te warme slaapkamer zorgt ervoor dat je slaap ontregelt wordt. Hierdoor duurt het langer om daadwerkelijk in slaap te vallen en zul je ook vaker wakkeer worden uit je slaap. Je slaapuren verminderen drastisch en je wordt niet uitgerust wakker. Ook zorgt te warm slapen ervoor dat je een grotere kans op nachtmerries hebt!  pkamer. Dit resulteert in een slechte nachtrust met alle gevolgen van dien.

  Te koud slapen zorgt er ook voor dat je vaak wakker wordt. Vooral koude voeten zijn bij veel huishoudens een ergernis en reden tot wakker worden.

  De ideale slaapkamertemperatuur

  We weten dat slaap belangrijk voor je is en dat de omgevingstemperatuur daar een grote rol in speelt. Nu rest de vraag alleen nog: wat is de ideale slaapkamertemperatuur? Volgens wetenschapper dr. Chris Winter ligt de ideale slaapkamertemperatuur tussen de 15 en 19 graden. Dan bereikt je lichaam zijn meest geschikte inwendige slaaptemperatuur, wat trouwens per persoon verschilt. Vaak is één radiator voldoende op de slaapkamer, omdat je temperatuur niet zo hoog hoeft als in bijvoorbeeld de woonkamer. Je kunt hier berekenen wat voor capaciteit je nodig hebt in jouw slaapkamer. Let er wel op dat sommige mensen hun slaapkamer ook voor bijvoorbeeld het studeren gebruiken. Het is dan wel fijn als je er dan wel lekker warm bij zit. Probeer zelf eens uit wat jouw ideale slaaptemperatuur is door je verwarming twee graadjes hoger of lager te zetten.

  Naast de temperatuur moet je nóg ergens op letten voor het slapen gaan – namelijk de luchtcirculatie. Wanneer je je slaapkamer met centrale verwarming verwamt heb je snel de gewneste temperatuur, maar het kan zijn dat de lucht té droog wordt wat eveneens ongezond is. Je kunt voor goede verluchting zorgen door een slaapkamerraam op een kier te zetten. Let er op dat je niet voor de luchtstroom gaat liggen, want dan tocht het op je lichaam en wordt je erg stijf wakker. Een goede ventilator kan ook wonderen verrichten voor een goede luchtcirculatie.

  Je plaatst je radiator doorgaans op de koudste plek van de slaapkamer: onder het raam.

  radiator in de slaapkamer

  0 Reacties op "Radiatoren voor in de slaapkamer"

  *
  *
  Productenvergelijker 0
  Openen